Kik?

Kiknek szól a Leleményes hőseink kezdeményezés?

A Leleményes hőseink program megvalósításában általános- és középiskolás korú fiatalokra, pontosabban fiatalok társulásaira számítunk. Neked szól a Leleményes hőseink, ha az alábbi állítások közül egynél több igaz rád:
• Érdekel a település, ahol élsz, szívesen megismernéd a múltját és alakítanád a jelenét.
• Szívesen dolgoznál csapatban egy közös célért, közösségi ember vagy.
• Nem rettensz meg a kihívásoktól.
• Jó ötleteid vannak, és azokat szívesen megosztod másokkal.
• Kíváncsi vagy, hogyan lehet egy közösségi kezdeményezést megvalósítani.

Kikről szól a Leleményes hőseink kezdeményezés?
A Leleményes hőseink elsősorban a fiatalokról szól. Azt szeretnénk, ha sokak számára érzékelhetővé válna, milyen erő és energia rejlik a fiatalok közösségeiben. Szeretnénk, ha a fiatalok megmutathatnák, hogy ők is képesek tenni a helyi társadalomért, ezért a legjobb kezdeményezések továbbéltetéséhez támogatást is nyújtunk.
A Leleményes hőseink másrészt a címben szereplő leleményes hősökről szól. Ők olyan helyi példaképek, akiket érdemes megismerni és megismertetni másokkal, mert a közösség számára különösen értékes tetteket hajtottak végre, példájuk ma is élő és inspiráló. Arra biztatunk titeket, a programban részt vevő fiatalokat, hogy keressétek meg saját példaképeiteket, helyi hőseiteket a településen vagy városrészben, és a példájából okulva valósítsatok meg egy számotokra fontos célt.

Kik segítenek ebben?
A programot a Nemzeti Művelődési Intézet valósítja meg. Az intézménynek minden megyében van egy irodája, és számos partnerszervezettel áll kapcsolatban. A sikeres helytállást a korosztályra szabott megyei felkészítő tréningekkel támogatjuk, melyek nemcsak hasznosak, hanem lehetőséget adnak új kapcsolatok teremtésére is.
Munkátokat emellett egy felnőtt segítő is támogatni fogja. Keressetek magatok mellé olyan felnőttet (a középiskolát már elvégzett személyt), akit bevehettek a csapatba (tanár, szülő, felsőoktatásban tanuló ismerősötök, helyi civil szervezet munkatársa, kulturális intézmény munkatársa stb.)

Facebook közösség