Sajtótájékoztatón ismertették ma a Leleményes Hőseink programot
2014. november 26. 19:11

Sajtótájékoztatón ismertették ma a Leleményes Hőseink programot
Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára és Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója közös sajtótájékoztatót tartott a Leleményes Hőseink program indulásáról.
Leleményes Hőseink címmel helyi példaképek felkutatására ösztönzi a fiatalokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Művelődési Intézet ifjúsági közösségi programja.
 
A kulturális kormányzat egyik kiemelt célja a kulturális érték- és közösségteremtés; ehhez kapcsolódik a Leleményes Hőseink program is, amely az általános és középiskolásokat kívánja ösztönözni - hangsúlyozta az 5 millió forintból indult kezdeményezés szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Hoppál Péter államtitkár.

A program célja részben a településhez kötődő ismert vagy ismeretlen hősök felfedezésére buzdítani a helyi fiatalokat, másrészt támogatni őket abban, hogy egy-egy saját, a közösségükben hasznosnak tartott programot ennek a választott hősnek a szellemiségében kidolgozzanak és meg is valósítsanak.
 
A Nemzeti Művelődési Intézet módszertani tanácsadás keretében nyújt segítséget, valamint megyei felkészítő napokat rendez, melyen a résztvevők a közösségi projektek „menedzsmentjének” alapismereteit sajátíthatják el. A fiatalok munkáját emellett felnőtt segítők is támogatják.
 
Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója az MTI kérdésére elmondta: a Leleményes Hőseink program előkészítési szakasza december 5-én zárul, majd a fiataloknak 2015. február 15-ig kell leadniuk projektjeiket. (MTI)Facebook közösség